Auteursblog

Just that                   09-04-2017

 

De sneeuwgans landde...

Mevrouw Wouters, "Meneer Muijs, u heeft slokdarmkanker."

Eén woord en zoveel gedachten, alles waar ik in geloofde, al mijn dromen, al mijn herinneringen schieten langs me heen.

Ik verdronk bijna onder het ijs, en zag het einde van de tunnel zeiden ze.

Het was te vroeg, nog niet mijn tijd.

Mijn jeugd, ………….vrienden,……..………….

De teleurstellingen die volgden.

De liefdes, …… een zo speciaal dat ik nu pas besef welke impact het op mijn leven had. Countrymuziek, mijn favorieten (Colt 45), Waylon Jennings.

Jessi Colter, namen die terugkwamen voor mijn paard en mijn dochter.

God, mijn Schepper, voedde me als christen en nog steeds als gelovige.

Misschien een andere manier dan de meeste maar een sterke.

De baan die ik had, ik werd een Custom Western Saddlemaker.

Ik toonde mijn zadels met de beste in Amerika.

De deur ging dicht maar er opende een andere.

Mijn Amerika/Canada-droom heb ik twaalf jaar voluit geleefd.

Als cowboy, klusjesman, een in vol bedrijf zijnde veeboerderij runnen.

Maar niet lang genoeg meegedaan, eerst legaal maar werd later illegaal.

 

Zo begint het schrijversblog van Willem Muijs toen hij na zijn terugkomst in het ziekenhuis geweest was. Dit eerste stukje en later het boek triggerde mij om het te gaan vertalen van het Engels naar het Nederlands. Na 24 november is het boek pas leverbaar en zal het op deze pagina te koop zijn, alsmede in de ballensnoeperij in de dorpsstraat te Linschoten. Mocht u vragen hebben dan hoor ik graag van u.

 

met vriendelijke groeten, Jan

De Linschotense cowboy

De Linschotense Cowboy. Vertaling van het originele boek The Dutch Cowboy, geschreven door Willem Muijs. Autobiografisch over zijn leven in Linschoten, Amerika, Canada en weer terug in Nederland waar hij is overleden. Veel dingen die hij meegemaakt heeft in zijn jeugd vanaf 1952 in het dorp Linschoten met allerlei misstanden en gebeurtenissen.

Door de vele foto's in het boek is er gekozen voor een duurdere papiersoort als standaard, en full color afgedrukt, hierdoor is het duurder geworden dan een vergelijkbaar boek. Het formaat is A4, 200 pagina's en met een iets groter lettertype dan normaal en een slappe kaft.

€ 29,50

  • 0,34 kg
  • Available
  • deliverytime: 3-5 dagen