De inbouwconverter is ontwikkeld door JP de Jong Parts.  

 

Allereerst heb ik een paar vragen voor u. Wat is het exacte typenummer van uw machine? Wat is het bouwjaar? Het modelnummer staat onderaan in de voet. Alleen de typen met kantelkoppen 5KSM125-195, KSM90, K45 en de 5KPM5 modellen kunnen wij ombouwen met onze ingebouwde converter. 

 

Bij de Amerikaanse modellen staat er vaak geen 5 voor het modelnummer. Dit laten wij niet aan de klanten zelf over omdat er ook nog een triac op de print gesoldeerd moet worden. Het plaatsen van de print is alleen mogelijk bij machines die voorzien zijn van koolborstels die aan beide zijden zichtbaar zijn. 

 

De kosten zijn alleen voor installatie waarbij de verzending naar u € 20,00 totaal bedraagt in Nederland. Naar het buitenland gelden hogere verzendkosten. Naar de EU € 40,00, naar de rest van de wereld € 100,00. 

 

Als u meer vragen heeft over onze converter, horen wij dat graag van u. 

 

Transformator / converter ,

 

Op diverse fora wordt er veel over geschreven en worden wij er vaak naar gevraagd. Daarom willen wij graag duidelijk maken hoe je hier in Nederland je Kitchenaid of ander apparaat dat 110-115 Volt nodig heeft op het stopcontact kunt aansluiten. Om het te laten werken zoals in de VS.

 

Hieronder een korte uitleg over het hoe en wat.   

 

Er zijn standaard zogenaamde verhuistransformatoren met een echte transformator in de handel en elektronische transformatoren die als verhuistransformatoren worden verkocht.  

 

De voordelen van het verplaatsen van transformatoren met een echte transformator erin zijn dat ze altijd de juiste uitgangsspanning aan uw apparaat leveren. 

 

De nadelen zijn het hoge gewicht en de ruimte die ze innemen.  

 

Er zijn ook elektronische transformatoren die geen transformator maar een elektronisch circuit bevatten. We zullen niet dieper ingaan op de vorm van het elektronische circuit, omdat dit een complexe materie is.

De voordelen zijn dat ze weinig ruimte in beslag nemen en licht van gewicht zijn.

De nadelen zijn echter groter dan je in eerste instantie denkt. er zijn modellen en merken op de markt die automatisch overschakelen naar de zogenaamde juiste spanning. Vaak reageren ze te laat, waardoor uw toestel defect raakt. De elektronica wordt dan vernietigd doordat beveiligingen, condensatoren, weerstanden etc. doorbranden. 

Ook veroorzaken ze soms veel storing op het lichtnet waardoor er bijvoorbeeld een hoge storing te horen is op de kortegolfband. Hierdoor worden hulpdiensten, politie, brandweer en vliegverkeer verstoord.  

 

De L V Yuan transformator van 1000 en 3000 watt die wij nu aanbieden is er één met een echte transformator, dus met de nadelen en nog belangrijker de voordelen. Voorzien van alle keuringen zoals een CE keuring. Onderaan deze pagina vindt u de originele gebruikershandleiding en de conformiteitsverklaring met betrekking tot de CE-markering.  

 

Hij is in Europa te gebruiken, maar door de schakelaar op de achterkant om te zetten en met het juiste aansluitsnoer ook in de USA. Geschikt voor het bedienen van apparaten die in Nederland standaard 110-115 volt zijn op 230-240 volt, maar ook andersom, dus voor een apparaat dat 230-240 volt is om in de USA op 110-115 volt te werken. Voor meer informatie zie de PDF van onze leverancier. https://www.tronios.com/specials/electronics/cnv10

Transformer / convertor 1000Watt

 

Zie bovenstaande tekst voor meer informatie. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

€ 99,00

  • 6 kg
  • Available
  • deliverytime: 3-5 dagen

Transformer / convertor 3000Watt

 

Zie bovenstaande tekst voor meer informatie. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

€ 139,95

  • 6 kg
  • Available
  • deliverytime: 3-5 dagen